Inleiding:

De Old English Bulldog is de retro Bulldog uit de 16de, 17de en 18de eeuw. Er zijn op dit moment diverse creaties van de OEB, deze zijn ontstaan door de visie die verschillende mensen voor ogen hebben van hun ideale OEB.

Diverse mensen zijn de bulldog van toen gaan terugfokken omdat zij vonden dat de Engelse Bulldog van nu te veel mankementen heeft zoals: hartklachten, kortademigheid en snel moe. Hier heeft de OEB geen last van. Met de OEB kun je lekker lang lopen of spelen zonder dat hij moe wordt, hij heeft een goed gestel en is erg lenig. Hij heeft een heel lief karakter, is waaks, leergierig, slim (kopieert al na 1 keer gezien te hebben) en houd van knuffelen, natuurlijk kan ik zo nog wel even doorgaan met opsommen maar als u er één of misschien meerdere heeft weet u waar ik het over heb. Heeft u er géén één dan raad ik u aan eens bij een fokker of een show te gaan kijken.

De Types

De Leavitt Bulldog
In 1971 starte David Leavitt in samenwerking met de universiteit van Ohio een fokprogramma op om de bulldog van het verleden terug te fokken, de Leavitt bloedlijn met als resultaat een gespierde en atletische bulldog. David Leavitt heeft de volgende rassen gebruikt om zijn type te creëren : 1/2 Engelse Bulldog, 1/6 Amerikaanse Bulldog, 1/6 Bullmastiff & 1/6 Pittbulldog.

De Victorian Bulldog
In 1985 begonnen de heren Ken Mollet & Graham Woods uit engeland met het terug fokken van hun ideale OEB, de Victorian Bloedlijn dit resulteerde in een zeer zware en massieve bulldog. Om het Victorian type te creëren zijn de Bullmastiff, Stafford, Engelse Bulldog en de Bordeauxdog

De Hermes Bulldog
De heer Miller en mevrouw Hermes vonden de Leavitt Bulldog niet hun perfecte OEB, zij hadden een wat zwaardere OEB voor ogen, dit resulteerde in een eigen bloedlijn namelijk de Hermes Bloedlijn, hun ideale OEB met als resultaat een kort geblokte,massieve en compacte bulldog. Zij gebruikten de Engelse Bulldog, Bullmastiff, Pittbull Terrier en de Bordeauxdog om hun ideale OEB te creëren.

De Renascence Bulldog
In 1990 startte Chadde JoliCoeur met het Renascence type met als doel een atletische, gespierde, compacte en energieke bulldog te fokken. Chadde gebruikte de volgende rassen om de Renascence te creëren : de Amerikaanse Bulldog, Hermes Bulldog, Engelse Bulldog, Bullmastiff en de Bandogge (kruising: Old Family Red Nosed Pittbull/Mastiff)

De 10 geboden van een Old English Bulldog


Nieuwe Webshop Hyndolac !!!!
Hyndolac De Natuurlijke oplossing

Lees verder »
rainbowbulls
geplaatst op: 25-07-2008
rainbowbulls  online

Lees verder »